Lakáskeresés 6.

...avagy mindent vagy semmit

Hétfő délután öt órakor küldött az ügyvédünk egy e-mailt...

...hogy bonthatjuk a pezsgőt, az eladó ügyvédjével végrehajtották a contract exchange-t!!! Ez azt jelenti, hogy megtörtént a szerződés csere, most már miénk a lakás. A decemberi kulcsátadásig már csak olyan formalitások vannak hátra, mint pl. kifizetni a lakást.

15963423579_3cf0c61453_b.jpgIlyenkor örülnie kellene az embernek, de én inkább kezdődő gyomorgörcsöt érzek. Eddig ugyanis ha bármi közbejött volna, csak egy szavunkba került volna a visszatáncolás, csak annyi pénzt buktunk volna amennyit belefektettünk.

Mostantól azonban jogilag kötve vagyunk az ingatlanhoz, ha a mi hibánkból meghiúsul az adásvétel, akkor kicsit jobban megüthetjük a bokánkat. A szerződés ugyanis jogi alapot biztosít a feleknek, hogy az emiatt keletkező költségeket és a károkat a másikon elverjék.

De most ne is gondoljunk ilyenekre, a lényeg, hogy megvan a lakás! A mai szerződés csere csak telefonon keresztül zajlott, a tényleges beköltözésig az ügyvédek fizikailag is kicserélik a szerződéseket, kijavítanak még egy-két papírt, a mi ügyvédünk lehívja a banktól a hitelt, stb.

Mi pedig elkezdhetünk feltételes mód nélkül bútorokat keresni, meg gondolkodni a szükséges felújításokon.

Nem kell pánikba esni, a felújításokról és az átalakításokról is szándékomban áll beszámolni, főleg mivel egy kis extra csavart is tervezünk az új lakásba!

 

Ha tetszik az oldal, jelöld meg követésre a blog.hu-n, így mindig láthatod ha új cikk jelenik meg. Továbbá ajánlom mindenki szíves figyelmébe a blog Facebook oldalát, ahol már a cikkek megjelenése előtt fent van egy emlékeztető, továbbá a cikkek is megosztásra kerülnek. Lájkolja, kövesse, meg barátkozza mindenki, hogy ne maradjon le egy bejegyzésről sem.